Заедно за ЕС“ е посланието на български език за предстоящите избори

...
Заедно за ЕС“ е посланието на български език за предстоящите избори
Коментари Харесай

„Заедно за ЕС“ е посланието на български език за европейските избори

„ Заедно за Европейски Съюз “ е посланието на български език за предстоящите избори за Европейски парламент. Вотът ще се състои тази година от 6 до 9 юни.

В  има настояща информация за европейския парламент и неговите пълномощия, за същността на европейския избор и резултатите от гласуването.

Има и информация за това какво съставляват политическите групи. На уеб страницата има и алтернатива „ Напомни ми да гласоподавам “, като след регистрация, искащите могат да получават вести за изборите.

На европейските избори през лятото ще бъдат избрани 720 членове на ЕП с мандат до 2029 година, описаха представители на институцията пред български публицисти в Страсбург. Броят на бъдещите членове ше бъде с 15 повече спрямо предходните избори. Най-многобройни ще са депутатите на Германия – 96. Следващата по бройка страна е Франция, която следва да усили броя на депутатите си с двама и да има 81 представители. Италия, Испания и Полша са останалите страни с най-вече евродепутати. Минималният брой депутати от която и да е страна е 6, а оптималният – 96.

Броят на нашите евродепутати се запазва и гласоподавателите в България ще гласоподават още веднъж за 17 членове. Право на глас за евровота имат българите навършили18 години, които са били в България или в друга страна от Европейски Съюз в продължение на минимум три месеца преди изборите.

Тези избори ще бъдат значими, акцентира пред публицисти представителят на Европейския парламент Джауме Дук. Според него жителите, които се интересуват от изборите в този момент, са повече от тези преди пет години. Дук напомни изследване на Евробарометър от декември предходната година, което показва, че множеството от интервюираните регистрират, че Европейският съюз оказва въздействие върху живота им.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР